Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma
Dişlerin gelişimsel hastalıkları, çocukluk çağında renklenmeye sebep olan ilaçların kullanımı, diş taşı birikimi, çay, kahve, sigara kullanım sıklığı gibi dış etkenler ve yaşlanmayla beraber dişlerde renk değişimi görülebilir.
Renk değiştiren dişlerde, yüzeysel dış renklenmeler fırçalama ve diş taşı temizliği ile çıkarılabilirken daha derin lekelenmeler için beyazlatma işlemi gerekmektedir. Beyazlatma işlemleri; ofis tipi beyazlatma ve ev tipi beyazlatma olmak üzere iki şekilde yapılır.

OFİS TİPİ BEYAZLATMA NEDİR?
En hızlı ve etkili beyazlatma yöntemidir. Diş hekimi tarafından klinikte hastanın dişlerine beyazlatıcı ajan sürülerek  uygulanır. Daha çok ayarlanabilir ışık şiddeti ve LED ışığı teknolojisi ile  kısa sürede etkili sonuçlar elde edilir. Oldukça basit bir işlemdir. Başlangıçta dudakların ve diğer yumuşak dokuların korunması için kısa bir izolasyon gerçekleştirilir. Daha sonra klinik hazırlıkların ardından dişlere  beyazlatma jeli uygulanılır ve bu jelin aktivasyonu için cihaz ile ışın uygulaması yapılır. Son olarak yaklaşık beş dakika kadar hassasiyet giderici jel uygulanarak beyazlatma işlemi tamamlanmış olur. Hastanın ve hekimin tercihine göre beyazlatma işlemi bir veya iki seans tekrarlanabilir. Bu sistemin en büyük avantajı, işlem sonucunun hastanın kliniği terk etmeden dakikalar içerisinde sonucunu görebilmesidir.

EV TİPİ BEYAZLATMA NEDİR?
Hastadan ölçü alınarak şeffaf ağız plakları hazırlanır. Hazırlanan plakların içine hekim tarafından verilen beyazlatma jelleri sıkılarak günde 3-4 saat arası hastanın ağzında kalması istenir. Uygulamanın süresi kişinin diş renklenmelerinin yoğunluğuna, rengine, diş renginin açılma tonuna ve dişlerde oluşabilecek hassasiyete göre değişmektedir.
DİĞER TEDAVİLER >