Diş İmplantı

Diş İmplantı
Herhangi bir neden ile kaybedilen diş ya da dişleri yerine koymak için çene kemiğine yerleştirilen doğal dişlerin köklerini taklit eden titanyum veya zirkonyum gibi yüksek biyo-uyumu materyallerden elde edilen yapay köklerdir.
İmplant destekli protezler günümüzde diş hekimliğinin vazgeçilmez bir uygulamasıdır. Toplum içerisinde bilinirliği her geçen gün yükselen dental implantlar, çakma diş, implant vidalı diş veya yapay kök tedavisi olarak da adlandırılmaktadır.

HANGİ DURUMLARDA İMPLANT TEDAVİSİ TERCİH EDİLİR?
Çok sayıda diş eksikliği olan sabit protez (kron-köprü) yapma imkanı bulunmayan hastalarda özellikle tercih edilmektedir. Bu şekilde hastaya takıp çıkarılabilir kısmi ve tam protezlerde yaşanabilecek yeme içme problemlerinin eliminasyonunda iyi bir seçenektir. Yaşı ilerlemiş tam diş kaybı olan hastaların özellikle alt çenede yaşadıkları tutuculuk probleminin eliminasyonunda etkin bir tedavi yöntemidir. Tek diş eksikliklerinde hastanın komşu sağlam dişlerinin küçültülmeden estetik ve fonksiyonun hastaya geri kazandırılması açısından da iyi bir alternatiftir. 

KİMLER İMPLANT YAPTIRABİLİR?
18 yaşını doldurmuş tüm bireyler implant yaptırabilir. Kalp, tansiyon, şeker gibi sağlık problemi olan hastalarda bir doktor kontrolünde olmak kaydı ile implant yaptırmalarında sakınca yoktur.

KİMLER İMPLANT YAPTIRAMAZ?
Genel sağlık durumunuz implant yapımına engel teşkil etmediği sürece hemen hemen her koşulda implant yaptırmak mümkündür.

İMPLANTI VÜCUDUN KABUL ETMEME İHTİMALİ VAR MIDIR?
Dental implantlar biyo-uyumluluğu son derece yüksek malzemeler olan titanyum ve zirkonyum materyalinden yapılmışlardır. İmplantların kemikle kaynaşma oranı %98'leri bulmaktadır. Çok küçük bir kısmında kemikle kaynaşma problemi yaşanabilmektedir. Bu durumda da ikinci bir işlemle bu sorun çözülebilmektedir. 

İMPLANT YAPTIRDIKTAN SONRA MR'A GİRMEMDE BİR SAKINCA VAR MI?
Herhangi bir sakınca yoktur.

İMPLANTIN ÖMRÜ NE KADARDIR?
Bu durum hastanın kişisel ağız hijyenine bağlı olarak değişmektedir. 20 yılı aşkın süredir hastalara hizmet eden implantlar tıbbi araştırmalarda belirtilmiş olmakla birlikte kısa süre içinde kaybedilen implant olgularına da rastlanmaktadır. Burada hastanın ağız hijyenine göstermiş olduğu özene paralel olarak dental implantların kullanım süresi de uzayacaktır.

HANGİ MARKA İMPLANTI TERCİH ETMELİYİM?
Ülkemizde kullanılmakta olan implantların büyük bir çoğunluğu Sağlık Bakanlığı onaylı ulusal bilgi bankasında kayıtlı olan malzemelerdir. İmplant yaptırmaya karar verirken implantın markasından ziyade yaptıracağınız hekimin bu konuda bilgi ve tecrübesini ön planda tutmanız daha yararlı olacaktır. Tecrübeli bir hekim hangi implant sisteminin daha uygun olacağı konusunda sizleri yönlendirecektir. Piyasada yıllar boyunca boy gösteren, parça sıkıntısı yaşamayacağınız, dünyada da yaygın satış ağı olan implant markalarını seçmenizin sizin lehinize olacağı açıktır.

İMPLANT YAPTIRDIKTAN NE KADAR SÜRE SONRA PROTEZLERİM AĞZIMDA OLUR? 
Gelişen implant yüzey teknolojileri sayesinde kemik osteoentegrasyonunun (implantın kemikle kaynaşması) beklenme süreleri oldukça kısalmıştır. Diş çekimi ile aynı anda implant cerrahisinin yapılması ve üzerine hemen geçici protezin yapılarak aynı günde kliniğimizden dişli olarak çıkmanız mümkündür. Anında implant (immediate implantasyon) ve anında yükleme (immediate loading) olarak adlandırılan bu yöntemlerin uygulanabilirliği vakanın durumuna göre değişebilmektir.
DİĞER TEDAVİLER >